Κόσμος|02.05.2024 22:42

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές

Newsroom

Το παράρτημα του Πανεπιστημίου Columbia της Αμερικανικής Ένωσης Καθηγητών Πανεπιστημίων (AAUP) κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik, με φόντο τη βίαιη εκκένωση του ιδρύματος από την αστυνομία.

Οργή από καθηγητές του Columbia

Σε ανακοίνωσή της, η ένωση επέκρινε την απόφαση της Shafik, του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου και άλλων αξιωματούχων του πανεπιστημίου να καλέσουν αστυνομικούς της Νέας Υόρκης για να απομακρύνουν τους φοιτητές στις 30 Απριλίου.

«Αυτά τα αδικήματα κορυφώθηκαν με την τρομακτική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών μας, η οποία τώρα με ντροπή προβάλλεται για να τη δει όλος ο κόσμος», έγραψε η ένωση, προσθέτοντας ότι φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό παραμένουν αποκλεισμένοι από την πανεπιστημιούπολη.

«Η ψήφος δυσπιστίας είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της διαλυμένης κοινότητάς μας και να αποκαταστήσουμε τις βασικές αξίες του Πανεπιστημίου, όπως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η κοινή διακυβέρνηση», ανέφεραν οι καθηγητές.

Columbiaπρόταση δυσπιστίαςειδήσεις τώρα