Κόσμος|12.05.2024 00:19

Eurovision 2024: Αστυνομία και φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν έξω από το στάδιο

Newsroom

Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Malmo Arena, για να φωνάξουν μηνύματα στήριξης των Παλαιστινίων διέλυσε η αστυνομία καθώς τα μέτρα στην πόλη Μάλμε την ώρα που διεξάγεται ο τελικός της Eurovision είναι δρακόντεια.

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες στο ρυθμό συνθημάτων «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώ ορισμένοι φορούσαν παλαιστινιακή μαντίλα, στα πρόσωπα και τα κεφάλια τους.

«Φαίνεται ότι έχουν την εξουσιοδότηση να είναι πιο επιθετικοί από το συνηθισμένο» είπε αναφερόμενη στην αστυνομία της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα, μια 45χρονη κάτοικος του Μάλμε. «Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό».

Χιλιάδες στους δρόμους

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους του Μάλμε, ενάντια στην ισραηλινή συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα.

Με τεράστιες σημαίες της Παλαιστίνης και πλακάτ κατά της Eurovision για το γεγονός ότι δεν απέκλεισε το Ισραήλ, περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Eurovision, δεν μπορείς να κρυφτείς, υποστηρίζεις τη γενοκτονία» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Πάντως οι διαδηλώσεις στο Μάλμε ήταν ειρηνικές, με λίγους αστυνομικούς ορατούς κοντά στους διαδηλωτές. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν υπήρξαν καθόλου συλλήψεις στην πορεία.

συγκρούσειςΠαλαιστίνηEurovisionΙσραήλEurovision 2024ειδήσεις τώρα