Κόσμος | 14.05.2024 20:45

ΗΠΑ: Κλονίζεται συθέμελα ο διαγωνισμός Miss USA - Παραιτείται η μία εστεμμένη μετά την άλλη

Newsroom

Σε κρίση βρίσκεται ο διαγωνισμός Miss USA, καθώς η μία εστεμμένη μετά την άλλη επιστρέφουν τα στέμματα τους, καταγγέλλοντας τοξικό περιβάλλον εργασίας.

Τον ασκό του Αιόλου  άνοιξη η 24χρονη Noelia Voigt, επιστρέφοντας τον τίτλο της Miss USA στις 6 Μαΐου και αφήνοντας αιχμές κατά του διαγωνισμού.

«Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία σας, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους χρησιμοποιώντας τη φωνή σας και μη φοβάστε ποτέ τι θα φέρει το μέλλον, ακόμα κι αν αυτό μοιάζει αβέβαιο. Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Η υγεία μας είναι ο πλούτος μας», έγραψε η 24χρονη στο Instagram, που έγινε η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από τη Βενεζουέλα που κατακτάει τον τίτλο. 

 

Συντονισμένες οι παραιτήσεις τους 

Ακολούθησε η 17χρονη, UmaSofia Srivastava, «Miss Teen USA 2023», η οποία επέστρεψε το στέμμα της λέγοντας ότι «οι προσωπικές αξίες μου δεν ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως με την κατεύθυνση της διοργάνωσης».

 

Στη συνέχεια, η επιλαχούσα «Miss Teen New York», Stephanie Skinner, δήλωσε στην εφημερίδα «The Post» ότι δεν θα δεχθεί το στέμμα. . «Τελικά κατέληξα στην απόφαση να το απορρίψω. Αισθάνομαι ότι είναι η σωστή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνθήκες», είπε.

Πριν παραιτηθούν οι δύο εστεμμένες είχε παραιτηθεί η επικεφαλής social media Claudia Michelle, η οποία είχε αναφερθεί σε «τοξικότητα και bullying» στον χώρο εργασίας, προσθέτοντας ότι οι νικήτριες «πρέπει να ακουστούν και να μη σιωπούν».

«Νιώθω ότι ο τρόπος που η τρέχουσα διοίκηση μιλά για τις κατόχους τίτλων είναι αντιεπαγγελματικός και ακατάλληλος. Απορρίπτω την τοξικότητα στο χώρο εργασίας και τον εκφοβισμό κάθε είδους», έγραφε. 

Πηγή κοντά στις τρεις γυναίκες δήλωσε ότι η οι παραιτήσεις τους ήταν συντονισμένες κι έδειξε ως υπαίτια την διευθύντρια του οργανισμού Laylah Rose. «Η Laylah Rose τους φέρεται σαν μαριονέτες, κάνοντας κρυφά αναρτήσεις με τα ονόματα των Voigt και Srivastra», είπε. 

ΗΠΑπαραίτησηδιαγωνισμόςειδήσεις τώρα