Κόσμος|14.05.2024 18:42

Ανάλυση Politico: O Βλαντιμίρ Πούτιν «ετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου»

Newsroom

Κλιμάκωση του πολέμου βλέπει το Politico μετά την επιλογή Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν να θέσει τον οικονομολόγο ως επικεφαλής του κρίσιμου υπουργείου δείχνει τη διάθεση του προέδρου της χώρας να εντείνει τα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας για να κερδίσει τον πόλεμο.

Ο λόγος της επιλογής Μπελούσοφ

«Η προτεραιότητα του Πούτιν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος κερδίζεται από την οικονομία», έγραψε στο X η Αλεσάντρα Προκοπένκο, πρώην σύμβουλος στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Και συνεχίζει η πρώην σύμβουλος στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, λέγοντας ότι η απόφαση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου να τον τοποθετήσει στο τιμόνι του υπουργείου Άμυνας σχετίζεται με την ανάγκη να καταστεί η «ασφάλεια μέρος της οικονομίας της χώρας». «Σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή», υπογράμμισε ειδικότερα.

Αδιαφορία για την αποχώρηση Σοιγκού

Σύμφωνα πάντως με το Politico η αποχώρηση του Σεργκέι Σοιγκού αντιμετωπίστηκε από τον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη με σχεδόν πλήρη αδιαφορία, παρότι ήταν μια δεκαετία στο αξίωμά του. «Η αντικατάσταση του Σοιγκού από έναν σχετικά έμπειρο και προφανώς ικανό οικονομολόγο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έρθει με το να ξεπεράσει η Ρωσία τον αντίπαλο και τους δυτικούς συμμάχους του», δηλώνει από την πλευρά του ο Τζίμι Ράστον, αναλυτής ασφαλείας με έδρα το Κίεβο, μέσω της πλατφόρμας X. «O Πούτιν προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου», προσθέτει δε.

«Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει»

«Η Ρωσία πρέπει να κερδίσει στην Ουκρανία με τις μικρότερες απώλειες, δήλωσε σήμερα (14/5) ο Μπελούσοφ σε δηλώσεις του και πρόσθεσε πως: «το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων». Η Ρωσία, σύμφωνα με το νέο υπουργό Άμυνας θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια νίκη κι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

ειδήσεις τώραPoliticoειδήσειςΒλαντίμιρ Πούτινυπουργός Άμυνας