Κόσμος|16.05.2024 16:28

Θρίλερ στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της British Airways λόγω καπνών στο πιλοτήριο

Newsroom

Ένα αεροπλάνο της British Airways προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην Ολλανδία, αφού καταγράφηκε καπνός στο πιλοτήριο εν πτήσει.

Τι συνέβη

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Όσλο, όταν ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τους είπε ότι το αεροπλάνο θα πρέπει να προσγειωθεί αμέσως, αναφέρει η Sun.

Αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, όπου το Airbus A320 με έως και 190 επιβαίνοντες προσγειώθηκε.

Οι τρομοκρατημένοι επιβάτες φέρεται να ενημερώθηκαν ότι το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί λόγω «φόβων ασφαλείας», πριν τους οδηγήσουν έξω από την πίσω πόρτα, η οποία ήταν η πιο απομακρυσμένη από το πιλοτήριο.

Η πτήση BA764 αναχώρησε από το Χίθροου λίγο μετά τις 5 μ.μ. χθες, αλλά ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να εκπέμψει το σήμα κινδύνου μόλις 90 λεπτά μετά την πτήση.  Οι ερευνητές εξετάζουν τώρα το τζετ για να δουν τι προκάλεσε τον αναφερόμενο καπνό.

Οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ χθες και μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Όσλο σήμερα με διαφορετικό αεροσκάφος.

αναγκαστική προσγείωσηαεροπλάνοπιλοτήριοBritish Airwaysαεροσκάφοςειδήσεις τώρα