Κόσμος|17.05.2024 16:20

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν ισραηλινό φορτηγό

Newsroom

Το νόμο στα χέρια τους έχουν πάρει εξτρεμιστές Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις την καταστρέφουν. Αυτή τη φορά επιτέθηκαν ακόμα και σε δικούς τους.

«Οι δράστες θα λογοδοτήσουν» τονίζει ο στρατός

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «δεκάδες ισραηλινοί πολίτες» πυρπόλησαν φορτηγό χθες Πέμπτη το βράδυ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τραυμάτισαν τον οδηγό του όπως και ισραηλινούς στρατιώτες, με ισραηλινά μέσα να αποδίδουν την επίθεση σε εβραίους εποίκους οι οποίοι πίστεψαν ότι το φορτηγό μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον Κοχάβ Χασαχάρ, έναν εβραϊκό οικισμό στην περιοχή της Μπενιαμίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο στρατός επενέβη για να σταματήσει τους εξαγριωμένους πολίτες όταν αυτοί στη συνέχεια «απάντησαν με βία» και τρεις ισραηλινοί στρατιώτες «τραυματίστηκαν ελαφρά»

Ο στρατός καταδίκασε το περιστατικό τονίζοντας ότι «θα ενεργήσει ώστε οι δράστες τέτοιων ενεργειών να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

φορτηγόΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΔυτική Όχθηειδήσεις τώρα