Κόσμος|18.05.2024 23:46

Τελεσίγραφο Γκαντς σε Νετανιάχου: «Σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Γάζα ή αποχωρώ από την κυβέρνηση»

Newsroom

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντς ζήτησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί σε ένα συμφωνημένο όραμα προοπτική για τη σύγκρουση στη Γάζα, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιος θα κυβερνά το έδαφος αυτό μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντς δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου. Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντς, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επαναπάτρισε τη σορό ενός Ισραηλινού που βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου είχε μεταφερθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου μετά τον θάνατό του κατά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.

Το πτώμα του Ρον Μπενιαμίν, 53 ετών, βρέθηκε μαζί με αυτά των τριών δολοφονημένων ομήρων -Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ. Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.