Κόσμος|19.05.2024 21:24

Βρέθηκε το ελικόπτερο του Εμπραχίμ Ραΐσι

Newsroom

Το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι φαίνεται πως βρέθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του προέδρου Ραΐσι και των άλλων αξιωματούχων που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Η Ερυθρά Ημισέληνος λέει πως δεν βρέθηκε το ελικόπτερο

Αξιωματούχος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου που βρίσκεται στην περιοχή όπου διεξάγονται οι επιχειρήσεις έρευνας λέει ότι «τα τοπικά μέσα ενημέρωσης» ευθύνονται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το ελικόπτερο βρέθηκε.

Ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Ενέργειας Ali Akbar Mehrabian δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης πιστεύεται ότι βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από μια περιοχή όπου υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί το ελικόπτερο.

Τα πρώτα σημεία ζωής

Νωρίτερα, υπήρξε επικοινωνία με έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, δήλωσε αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση. Ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, δήλωσε ότι έχει υπάρξει επαφή σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο ανταποκριτής του Skynews στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall, λέει ότι αυτό σηματοδοτεί μια «πραγματικά σημαντική εξέλιξη».

«Υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες και ίσως βρίσκονται αρκετά κοντά στο σημείο της συντριβής, κάτι που και πάλι θα ήταν μια στιγμή ελπίδας», προσθέτει.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές»

Ανησυχία επικρατεί και λόγω και των καιρικών συνθηκών, με Ιρανό αξιωματούχο να αναφέρει νωρίτερα στο Reuters πως «η ζωή του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών είναι σε κίνδυνο».

«Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών την χώρας συνετρίβη καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη», δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

«Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», επισήμανε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στον λογαριασμό του προέδρου στο Instagram εμφανίστηκε γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) μήνυμα που αναφέρει «Προσευχηθείτε για μένα», ενώ η τηλεόραση διέκοψε τη ροή του προγράμματος και άρχισε να μεταδίδει προσευχές.

 

συντριβή ελικοπτέρουΙράνΕμπραχίμ Ραΐσιειδήσεις τώρα