Κόσμος|20.05.2024 08:11

Ιράν: Εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραΐσι

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραΐσι.

Πριν από λίγο τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο 63χρονος Εμπραχίμ Ραΐσι είναι νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο επέβαινε και ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Νεκροί και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Οι εικόνες που έρχονται στο φως από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Το ελικόπτερο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, παντού υπάρχουν συντρίμμια και καμένα κομμάτια.

Τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν από το απόγευμα της Κυριακής (19/5) στην περιοχή, όπου έγινε η συντριβή, εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το ελικόπτερο και κατάφεραν λίγο αργότερα να το προσεγγίσουν. Μετά τον εντοπισμό του ελικοπτέρου, οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν υπήρχε σημάδι πως υπήρχαν επιζώντες.

Νωρίτερα, τουρκικό drone εντόπισε «πηγή θερμότητας» που υπήρχαν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο θερμικής κάμερας.

Εμπραχίμ Ραΐσιαεροπορικό δυστύχημαειδήσεις τώραειδήσειςΙράνσυντριβή ελικοπτέρου