Κόσμος|23.05.2024 23:46

Ισπανία: Κατάρρευση κτηρίου στη Μαγιόρκα με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Newsroom

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 27 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση βεράντας ενός μπαρ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία, με τις αρχές να εκτιμούν πως κατά τη διάρκεια των ερευνών ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί. 

Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ο πρώτος όροφος κατέρρευσε και κατέρρευσε στο υπόγειο, εγκλωβίζοντας αρκετούς από τους πελάτες που βρίσκονταν στο χώρο, σύμφωνα με πηγές της τοπικής αστυνομίας της Πάλμα.

Το Medusa Beach Club, που βρίσκεται στην Calle Cartago, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής περιοχής της Playa de Palma.

Πηγές της τοπικής αστυνομίας της Πάλμα ανέφεραν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, μεταδίδει η εφημερίδα EL Pais. Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ κατάφεραν να διασώσουν έναν νεαρό άνδρα με σπασμένο χέρι που είχε παγιδευτεί σε μια κοιλότητα μετά την κατάρρευση, είδηση που έγινε δεκτή με χαρά από πολλούς συγγενείς που είχαν ταξιδέψει στην περιοχή.

Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση εάν νεκροί και οι τραυματίες είναι ντόπιοι ή τουρίστες. Ένας τοπικός αξιωματούχος δήλωσε: «Έχουμε ενεργοποιήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της οροφής ενός διώροφου κτιρίου στην Avenida Cartago στην Playa de Palma, όπου άνθρωποι έχουν παγιδευτεί. «Πυροσβέστες και τοπική αστυνομία βρίσκονται στο σημείο».

Συνταρακτική μαρτυρία αυτόπτη

Ο Raul Pursnami, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος μόδας δίπλα στις εγκαταστάσεις, ανέφερε μιλώντας στην El Pais ότι ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος. «Έβγαινα από το κατάστημα και όλο το πράγμα (σ.σ. το κτίριο) έπεσε κάτω, είναι κρίμα, θεωρητικά κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται επιθεώρηση. Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορώ να μιλήσω, ήταν οι γείτονές μου», είπε. Εξήγησε ότι όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα «με πολύ δυνατό θόρυβο, υπήρχε κόσμος που έτρωγε και κόσμος που χόρευε επάνω».

Μαγιόρκακατάρρευση κτιρίουΙσπανίαειδήσεις τώραθάνατοιαστυνομία