Κόσμος|26.05.2024 21:11

Qatar Airways: Σοκαριστική μαρτυρία για τις αναταράξεις - «Επιβάτες χτύπησαν στην οροφή του αεροπλάνου»

Newsroom

Οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο.

Προσγειώθηκε με ασφάλεια το αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του περιστατικού στην πτήση ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία. Το περιστατικό συνέβη πέντε ημέρες αφότου ένας Βρετανός πέθανε από υποψία καρδιακής προσβολής και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το τελευταίο περιστατικό, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανέφερε ότι η πτήση της Qatar Airways προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως ήταν προγραμματισμένο, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής. Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων, εθεάθησαν στο έδαφος γύρω από το αεροπλάνο μετά την προσγείωσή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα.

Σε επικαιροποιημένη δήλωση στις 15:00, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν για τραυματισμό πριν αποβιβαστούν από το αεροπλάνο και οκτώ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. «Η πτήση QR017 της Qatar Airways από τη Ντόχα προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου λίγο πριν από τις 13.00 την Κυριακή», ανέφεραν.

«Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος έγινε δεκτό από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας του αεροδρομίου και του τμήματος πυρόσβεσης και διάσωσης, επειδή έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος (συνολικά 12) ανέφεραν τραυματισμούς, αφού το αεροσκάφος παρουσίασε αναταράξεις ενώ βρισκόταν εν πτήσει πάνω από την Τουρκία», τονίζεται στη δήλωση και προστίθεται:

«Όλοι οι επιβάτες αξιολογήθηκαν για τραυματισμούς πριν από την αποβίβαση από το αεροσκάφος. Στη συνέχεια, οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η πτήση επιστροφής προς Ντόχα [πτήση QR018] έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί κανονικά σήμερα το απόγευμα, αν και με καθυστέρηση. Οι πτητικές λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου δεν επηρεάστηκαν και συνεχίζονται κανονικά σήμερα το απόγευμα».

Σοκαριστική μαρτυρία

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης, ο Paul Mocc, δήλωσε στο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE ότι είδε ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων να «χτυπούν την οροφή» και φαγητό και ποτό να πηγαίνουν παντού. Είπε ότι είδε μετά μέλη του πληρώματος να κουτσαίνουν έχοντας επιδέσμους, αλλά είπε ότι έκαναν καλή δουλειά για να συνεχίσουν την υπηρεσία της πτήσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Qatar Airways ανέφερε ότι «μικρός αριθμός επιβατών και πληρώματος υπέστησαν μικροτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης και τώρα λαμβάνουν ιατρική φροντίδα»

αναταράξειςειδήσεις τώραQatar AirwaysεπιβάτεςΔουβλίνο