Κόσμος|27.05.2024 15:37

Τρομακτικό δυστύχημα σε αγώνα ιππασίας: Έπεσε από το άλογο και σκοτώθηκε

Newsroom

Μια επαγγελματίας ιππέας έχασε τη ζωή της σε αγώνα στο Ντέβον της Βρετανίας. Η 36χρονη Τζόρτζι Κάμπελ, αγωνιζόταν στις διεθνείς ιππικές δοκιμασίες Bicton όταν έγινε το δυστύχημα.

Τι ανακοινώθηκε για το δυστύχημα 

«Οι διασώστες έσπευσαν αμέσως μετά την πτώση της στο φράχτη 5b», ανέφερε το British Eventing, ο διοικητικός οργανισμός σε ανακοίνωσή του. «Ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να σωθεί. Το άλογο της, Global Quest, εξετάστηκε από τους κτηνιάτρους του χώρου και επέστρεψε με τα πόδια στο στάβλο και δεν έχει τραυματιστεί. Για να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και θλιβερή στιγμή, δεν θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες».

 

Ποια ήταν η Κάμπελ 

Η Κάμπελ ήταν αναβάτης ιππασίας υψηλού επιπέδου πριν στραφεί στην ιππική δεξιοτεχνία, ενώ είχε εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία πολλές φορές σε ομάδες ενώ είχε συμμετάσχει και σε αρκετές διοργανώσεις πέντε αστέρων, το υψηλότερο αναγνωρισμένο επίπεδο της ιππικής δεξιοτεχνίας.

 

Συνολικά, η Κάμπελ είχε συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες -κερδίζοντας έξι φορές- κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ είχε λάβει μέρος και στους αγώνες πέντε αστέρων Badminton και Burghley.

Παντρεύτηκε το 2020 τον ιππέα Τζες Κάμπελ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τη Νέα Ζηλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

ιππασίαειδήσεις τώρααγώναςατύχημαάλογοΒρετανία