Κόσμος|28.05.2024 18:15

Ρωσία: Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύρραξη – Νέες απειλές για τα δυτικά όπλα

Newsroom

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για μια ακόμη φορά, κατηγόρησε τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύρραξη και είπε πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι αν η Ουκρανία χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας με προηγμένα δυτικά όπλα τότε αυτό «θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο και να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες». Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει.

Πυρά στη Γαλλία

Σύμφωνα με το AFP o Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για δυτικούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία προσποιούμενοι τους μισθοφόρους μαχητές.  «Υπάρχουν ειδικοί εκεί που εμφανίζονται ως μισθοφόροι» τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξη τύπου όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του αρχιστράτηγου της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι, ότι υπέγραψε συμφωνία για την έλευση Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν ανέφερε ακόμα ότι Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό και προειδοποίησε ότι αν εμφανιστεί και ο γαλλικός τακτικός στρατός εκεί θα είναι ένα ακόμα βήμα προς μια παγκόσμια σύρραξη.

«Έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Δεν θέλουν να συμφωνήσουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της θητείας του Ζελένσκι στην προεδρία της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να διενεργήσει εκλογές. Μάλιστα υποστήριξε ότι η μόνη νομιμοποιημένη εξουσία αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτός που πρέπει να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

ειδήσειςπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτιν