Κόσμος|28.05.2024 19:45

Βατικανό: Τι απαντά για το ομοφοβικό σχόλιο του Πάπα Φραγκίσκου – «Δεν θέλησε να είναι προσβλητικός»

Newsroom

Σάλο προκάλεσαν στην Ιταλία τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να είπε ότι «υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν τα λόγια που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν χρειαζόμαστε άλλους».

«Ο Πάπας δεν θέλησε να είναι προσβλητικός»

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου το Βατικανό αποφάσισε να ρίξει τους τόνους. «Όπως ο Πάπας τόνισε επανειλημμένα, στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για όλους! Κανείς δεν είναι άχρηστος, κανείς δεν περισσεύει, υπάρχει χώρος για όλους», υπογραμμίζεται από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Μάλιστα η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού προσθέτει ότι «ο Πάπας δεν θέλησε να προσβάλει κανέναν ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους ένιωσαν να προσβάλλονται, εξαιτίας της χρήσης ενός όρου, στον οποίο είχαν κάνει αναφορά τρίτα πρόσωπα».

Τι ανέφεραν τα ιταλικά Μέσα

Η La Repubblica και η Corriere della Sera έγραψαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και ότι όσοι ήταν στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. Ένας επίσκοπος σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο Ποντίφικας μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για υβριστικό χαρακτηρισμό.

Πάπας ΦραγκίσκοςομοφυλόφιλοιειδήσειςΒατικανόΙταλίαειδήσεις τώραΕκκλησία