Κόσμος|28.05.2024 21:37

Αιχμές Ζελένσκι σε Μπάιντεν: «Αν δεν παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής, ο Πούτιν θα χειροκροτεί όρθιος»

Newsroom

Πρωτοφανείς αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν άφησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρήγμα στις σχέσεις με ΗΠΑ;

Κατά την επίσκεψή του στο Βέλγιο, στο πλαίσιο υπογραφών για την απόκτηση F-16 από την Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας αναφέρθηκε στον Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη γενικότερη στάση του Αμερικανού προέδρου. Πιο συγκεκριμένα σχολίασε την απουσία του Τζο Μπάιντεν από την Διάσκεψη για την Ειρήνη τον επόμενο μήνα και άσκησε για πρώτη φορά κριτική στον πιο στενό του σύμμαχο από την αρχή του πολέμου.

«Πιστεύω ότι η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη χρειάζεται τον πρόεδρο Μπάιντεν και άλλοι ηγέτες που παρακολουθούν την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζεται να τον δουν εκεί. Εάν ο Μπάιντεν δεν παραβρεθεί, ο Πούτιν θα χειροκροτεί, ο ίδιος προσωπικά και μάλιστα όρθιος», δήλωσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ποντάρει στη μαζική προσέλευση ηγετών στη Σύνοδο της Ελβετίας για να δείξει την απομόνωση Πούτιν. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη έχει ανάψει η συζήτηση για το αν τα δυτικά όπλα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εντός Ρωσίας. Μάλιστα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Γενς Στόλτενμπεργκ ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο δεν θα σήμαινε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

ειδήσειςΒολοντιμίρ ΖελένσκιΤζο ΜπάιντενΝΑΤΟΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώρα