Κόσμος|01.06.2024 22:29

Φρενίτιδα στη Ρωσία: Έφτασαν στο σημείο να γλείφουν τα προϊόντα στα ράφια για να πάθουν δηλητηρίαση και να αποζημιωθούν

Newsroom

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Ρωσία, που εμπλέκεται σε υπόθεση δηλητηριάσεων, όταν η διοίκηση έκανε γνωστό ότι θα αποζημιώσει με 11.000 ευρώ όσους υπέστησαν δηλητηρίαση από τα προϊόντα της. 

Στις αρχές του Μάη η αλυσίδα σούπερμαρκετ Zhiznmart με έδρα το Γιεκατερίνμπουργκ κατηγορήθηκε για 18 δηλητηριάσεις, που έκαναν αρκετούς προμηθευτές να αρνηθούν να συνεργαστούν μαζί της, φοβούμενοι ότι θα μπουν στο στόχαστρο του ρωσικού οργανισμού τροφίμων.

Πριν από λίγες ημέρες η  Zhiznmart  προκειμένου να ανασκευάσει την αρνητική δημοσιότητα ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει με 1 εκατ. ρουβλιών, δηλαδή, 11.000 ευρώ όσους μπορούν να αποδείξουν ότι δηλητηριάστηκαν από τα προϊόντα της.

Ουρές έξω από τα σουπερμάρκετ της Zhiznmart

Η ανακοίνωση έκανε τον γύρο του διαδικτύου και σύντομα ο κόσμος άρχισε να συρρέει στα σούπερμαρκετ της αλυσίδας, ελπίζοντας να πάθει δηλητηρίαση, προκειμένου να αποζημιωθεί. Μάλιστα, ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να γλύφουν προϊόντα μέσα στο σούπερμαρκετ, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες τους.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης της Zhiznmart για να βάλει τέλος σε αυτή τη φρενίτιδα εξέδωσε ανακοίνωση ότι μόνο 18 πρώτοι, που δηλητηριάστηκαν θα πάρουν αποζημίωση.

«Απ' ό,τι καταλαβαίνω  η Rospotrebnadzor και τα τοπικά νοσοκομεία κατακλύζονται από καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση, που τάχα συνδέονται με τη Zhiznmart,  και δεν συνοδεύονται από καμία απόδειξη. Ο κόσμος παραπονιέται για τα πάντα, για τρόφιμα που παρασκευάστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε εργοστάσια που έχουν ήδη ελεγχθεί, καθώς και για τρόφιμα που έφαγαν τον Απρίλιο. Στην πραγματικότητα οι καταγγελίες συνδέονται με την αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ρουβλιών», τόνισε ο ιδιοκτήτης. 

«Θέλω να αποζημιώσω τα θύματα, αν αποδειχθεί ότι ευθυνόμαστε για τις 18 δηλητηριάσεις που ερευνά η Rospotrebnadzor, αλλά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», είπε με όλο νόημα. 

δηλητηρίασηαποζημίωσηειδήσεις τώρασούπερ μάρκετΡωσία