Κόσμος|31.05.2024 08:54

Τραμπ: Κράσαρε το site της εκστρατείας του από τους δωρητές όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του

Newsroom

Αυξήθηκαν οι δωρεές για την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του από το δικαστήριο του Μανχάταν για εκλογική απάτη.

Συνεργάτες του τέως προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν ότι κράσαρε το σάιτ της εκστρατείας από τους μικροδωρητές  το βράδυ της Πέμπτης που ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στα προπύργια των Ρεπουπλικανών, προκειμένου να ζητήσει από τους πιο εύρωστους οικονομικά υποστηρικτές του κόμματος να βάλουν «βαθιά τα χέρια στις τσέπες».

Χρησιμοποιεί τα χρήματα από τους εράνους για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα 

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες David Sacks και Chamath Palihapitiya θα διοργανώσουν στις 6 Ιουνίου έρανο υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στο Σαν Φρανσίσκο. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 50.000 δολάρια και φτάνουν τα 300.000 δολάρια. Ζευγάρια μπορούν να συμμετάσχουν έναντι 500.000 δολαρίων.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί τα χρήματα από τους εράνους για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του και για να πληρώσει τις εταιρείας νομικών υπηρεσιών που των εκπροσωπούν στις 4 υποθέσεις, που εκκρεμούν εναντίον του.

Έρανος και στη Madison Square 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που επικαλείται το NBC, είναι, επίσης, πιθανό να διοργανώσει έρανο στο Χάμπτονς, μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την ανάδειξη των υποψηφίων του, που είναι προγραμματισμένο στα μέσα Ιουλίου. Ο έρανος θα περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι οικοδεσπότες, αλλά δεν έχει καθοριστεί ούτε η ημερομηνία ούτε η τοποθεσία.

Ο πρώην πρόεδρος  των ΗΠΑ έχει δηλώσει σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι θα ήθελε να διοργανώσει έρανο στο Madison Square Garden. Εάν τα εισιτήρια ξεπουλήσουν ο Τραμπ θα μπορούσε να συγκεντρώσει εκατομμύρια. Ωστόσο, η εκδήλωση περιπλέκεται από την ασφάλεια.

ΡεπουμπλικάνοιΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραδίκηΗΠΑ