Κόσμος|31.05.2024 21:17

Επίθεση με μαχαίρι σε πολιτικό στη Γερμανία: Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που επιχείρησε να εμποδίσει τον δράστη

Newsroom

Γνωστός επικριτής του ισλάμ, ήταν ο στόχος της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το μεσημέρι στο Μανχάιμ της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο αστυνομικός ο οποίος, στην προσπάθεια να ακινητοποιήσει τον δράστη, δέχθηκε δύο μαχαιριές, στον λαιμό και στην πλάτη.

Ελαφρύτερα έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά και ο δράστης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς. Συγκλονισμένος δηλώνει ο καγκελάριος και το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη Γερμανία.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κινήματος «Pax Europa» στην κεντρική πλατεία του Μανχάιμ, ένας άνδρας με γενειάδα και γυαλιά, επιτέθηκε στον Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ με μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πόδι και στο πρόσωπο.

Ο 59χρονος πολιτικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με την Στέφανι Κιτσίνα, επίσης στέλεχος της «Pax Europa», ο κ. Στουρτσενμπέργκερ είχε δεχθεί και κατά το παρελθόν επίθεση, όταν, το 2022 ένας μουσουλμάνος τον χτύπησε με την γροθιά του στο πρόσωπο.

ακροδεξιόςΓερμανίαεπίθεση με μαχαίριειδήσεις τώρα