Κόσμος|01.06.2024 12:21

Κίνα: 35χρονος έπαθε κάταγμα... από τον βήχα - Αιτία η λατρεία του για την κόκα κόλα

Newsroom

Ένα 35χρονος στην Κίνα έπαθε κάταγμα μηριαίου οστού από...τον βήχα.

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας κρίσης βήχα, κάτι που είναι ασυνήθιστο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι νέοι άνδρες συνήθως μπορούν να πάθουν κατάγματα μηριαίου οστού μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, σε τροχαία ατυχήματα ή πτώσεις από μεγάλο ύψος.

Πώς συνέβη

Σύμφωνα με το odditycentral, ο άντρας είπε στους γιατρούς ότι αισθάνθηκε έναν οξύ πόνο αμέσως μετά από έναν ιδιαίτερα έντονο βήχα, αλλά απλά τον απέκρουσε ως κράμπα. Μόνο όταν το περπάτημα έγινε δύσκολο εξαιτίας του πόνου, αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Η ακτινογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί κάταγμα μηριαίου οστού, αλλά η ιστορία του για τον βήχα δεν έβγαζε κανένα νόημα και δεν υπήρχε κανένα σημάδι σωματικής βλάβης. Οι γιατροί αποφάσισαν να ερευνήσουν περαιτέρω, ρωτώντας τον ασθενή για τη γενική του υγεία, τις διατροφικές του συνήθειες και τον τρόπο ζωής του, αλλά πραγματοποίησαν και μια εξέταση οστικής πυκνότητας η οποία έδωσε ανησυχητικά αποτελέσματα.

Είχε κόκαλα 80χρονου

Η οστική πυκνότητα του 35χρονου άντρα ήταν παρόμοια με εκείνη ενός 80χρονου άνδρα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο.

Αφού οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο άντρας δεν έπασχε από κάποια ασθένεια των οστών, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απλά είχε απίστευτα εύθραυστα οστά ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης κόκα κόλας, της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης. Ο 35χρονος άνδρας είπε στους γιατρούς ότι ουσιαστικά είχε αντικαταστήσει το νερό με γλυκά, ανθρακούχα ποτά, τα οποία προφανώς εμπόδιζαν τον οργανισμό του να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο, επηρεάζοντας έτσι την οστική του πυκνότητα.

Ο Dr. Dong Zhong εξήγησε ότι τα ποτά με βάση την κόλα περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο συνδυάζεται με το ασβέστιο της κανονικής πρόσληψης τροφής για να σχηματίσει φωσφορικό ασβέστιο μετά την είσοδό του στον οργανισμό. Το τελευταίο είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε η συχνή κατανάλωση τέτοιων ποτών για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην οστική πυκνότητα.

βήχαςΚίναειδήσεις τώρα