Κόσμος|01.06.2024 08:37

Τι συζήτησαν Ερντογάν και Ντμπεϊμπά στην Άγκυρα: Η ενεργειακή συνεργασία και η αν. Μεσόγειος

Μαρία Ζαχαράκη

Έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία και την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην ανατολική Μεσόγειο δόθηκε κατά τη συζήτηση που είχαν την Παρασκευή στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά στο προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα.

Τι συζήτησαν Ερντογάν και Ντμπεϊμπά

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ερντογάν: Οι σχέσεις Τουρκίας - Λιβύης αναπτύσσονται

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει τη στήριξη που μπορεί στο πλαίσιο αυτό.

Ευχαρίστησε τη Λιβύη για την υποστήριξη της στον παλαιστινιακό αγώνα και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να συμμετάσχει στην υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, όπως και η Τουρκία, ήταν σωστή.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΛιβύηειδήσεις τώραΑνατολική Μεσόγειος