Κόσμος|01.06.2024 10:23

Το Bayraktar TB2 το πρώτο drone που εκτελεί περιστροφή γύρω από τον άξονά του

Μαρία Ζαχαράκη

Το τουρκικό drone Bayraktar TB2 σημείωσε μια νέα επίδοση, εκτελώντας με επιτυχία έναν αυτόνομο ελιγμό περιστροφής γύρω από τον άξονά του κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων.

Κατά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο, το Bayraktar TB2 ολοκλήρωσε τρεις φορές τον απαιτητικό ελιγμό, ακολουθώντας μια σπειροειδή τροχιά και αποδεικνύοντας τις προηγμένες αυτόνομες και αεροδυναμικές δυνατότητές του. Η εταιρεία Baykar ανέφερε ότι η επιτυχία αυτή αποτελεί μια νέα σελίδα στην παγκόσμια αεροπορία, καθιστώντας το Bayraktar TB2 το πρώτο και μοναδικό drone που επιτυγχάνει αυτόν τον ελιγμό.

Πρώτη και μοναδική στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Bayraktar TB2 ακολούθησε μια σπειροειδή τροχιά και ολοκλήρωσε μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του κατά τη διάρκεια της πτήσης. H δοκιμή του Bayraktar TB2 καταγράφηκε από ένα άλλο Bayraktar TB2 στο Ικόνιο.

3 στα 3

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Bayraktar TB2 επιχείρησε τον αυτόνομο ελιγμό τρεις φορές και ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις προσπάθειες. Ο ελιγμός αυτός δεν είχε εκτελεστεί ποτέ από κανένα drone στον κόσμο μέχρι τώρα. Κατά τη διάρκεια του ελιγμού, το αεροσκάφος ακολουθεί μια σπειροειδή διαδρομή στον ουρανό, εκτελώντας μια οριζόντια κίνηση τιρμπουσόν.

Τουρκίαdronesειδήσεις τώρα