Κόσμος|02.06.2024 11:10

Κωνσταντινούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν επιζώντες

Newsroom

Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης του 3όροφου κτιρίου στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Στις εικόνες φαίνεται το κτίριο να πέφτει σαν τραπουλόχαρτο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ανασύρθηκαν επτά τραυματίες

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί επτά τραυματίες ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό άλλων.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από τα ερείπια.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το 1988.

Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Από τη νομαρχία Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Την Κυριακή 02.06.2024, στις 08.40, ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ . Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων AFAD, έρευνας και ομάδων πρώτων βοηθειών απεστάλησαν στο σημείο».

κατάρρευσηειδήσεις τώραΚωνσταντινούποληκατάρρευση κτιρίου