Κόσμος|02.06.2024 22:20

Κωνσταντινούπολη: Νέο βίντεο από την κατάρρευση του κτιρίου - Καρέ καρέ η στιγμή που πέφτει σαν χάρτινος πύργος

Newsroom

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης ενός κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Κυριακής (2/6).

Οι εικόνες από τη στιγμή της κατάρρευσης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως το κτίριο μετατρέπεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια μάζα από συντρίμμια.

«Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα»

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που είδαν με τα μάτια τους να «εξαφανίζεται» το κτίριο: «Έχω κατάστημα εδώ. Εκεί που πίναμε το τσάι μας, ξαφνικά είδαμε να πέφτει όλο το κτίριο. Πανικοβληθήκαμε και τρέχαμε . Ολα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα» ανέφερε σχετικά ένας πολίτης.

Δύο συλλήψεις για την κατάρρευση του κτιρίου

Δύο άτομα συνελήφθησαν μέχρι στιγμής για την κατάρρευση του κτιρίου στο Κιουτσούκτσεκμετζέ (ελληνικό όνομα: Μεγάλο Συρτάρι) στην Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ντονέρ στο ισοπεδωμένο  κτίριο, συνελήφθησαν από ομάδες της αστυνομίας, κατόπιν εντολής της γενικής εισαγγελίας της περιοχής.

Σύμφωνα επίσης με τις νεότερες πληροφορίες, ένας από τους τραυματίες φέρεται να είναι ξένης υπηκοότητας.

Τα αίτια της κατάρρευσης

Το κτίριο στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ (ελληνικό όνομα: Μεγάλο Συρτάρι), μία δυτική συνοικία της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε σήμερα το πρωί γύρω στις 08.45 για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία της κατάρρευσης ήταν μία διαρροή αερίου. Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της πυροσβεστικής, της ομάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και της αστυνομίας και ασθενοφόρα. 1 άτομο έχασε τη ζωή του και 8 άτομα τραυματίστηκαν.

Το έχτισαν με άμμο θαλάσσης

Το κτίριο χτίστηκε το 1988, ωστόσο μετέπειτα προστέθηκε 1.5 όροφος ακόμη, αλλά αντί για τσιμέντο χρησιμοποιήθηκε άμμος θαλάσσης.

«Κατά τους πρώτους επιτόπιους ελέγχους, έγινε αντιληπτό ότι το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1988, κατασκευάστηκε χωρίς αρχιτεκτονικά και μηχανολογικά πρότυπα, χρησιμοποιήθηκε θαλάσσια άμμος στην κατασκευή του και έγιναν παρεμβάσεις, που διατάραξε τη στατικότητα του κτιρίου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί.

Το διπλανό κτίριο βρισκόταν σε διαδικασία πολεοδομικής μεταμόρφωσης, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατεδαφισμένου κτιρίου δεν ήθελε να θέσει το κτίριο στην αστική μεταμόρφωση που έχει ανακοινώσει η τουρκική κυβέρνηση.

ειδήσειςκατάρρευση κτιρίουΚωνσταντινούποληειδήσεις τώρα