Κόσμος|03.06.2024 16:00

Νετανιάχου για τις μάχες στη Γάζα: Προσωρινή συμφωνία για να απελευθερωθούν οι όμηροι - Η πρόταση του Μπάιντεν είναι ελλιπής

Newsroom

Θετικός στην προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και σε μια προσωρινή εκεχειρία 42 ημερών που θα επιτρέψει την επιστροφή των ομήρων, παρουσιάστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι όροι του προσχεδίου συμφωνίας που παρουσίασε ο Μπάιντεν «δεν ήταν ακριβείς», προσθέτοντας ότι υπάρχουν «κενά» μεταξύ της ισραηλινής εκδοχής και αυτής του Αμερικανού προέδρου. «Η πρόταση που παρουσίασε ο Μπάιντεν είναι ελλιπής», τόνισε σχετικά ο Νετανιάχου. «Ο πόλεμος θα σταματήσει προκειμένου να επιστρέψουν οι όμηροι και στη συνέχεια θα κάνουμε νέες συζητήσεις. Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε στη δημοσιότητα», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Θετική η Χαμάς

Την ίδια στιγμή η Χαμάς απάντησε θετικά στη συμφωνία για τους ομήρους που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν και περιμένει, πλέον, την απόκριση του Ισραήλ, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Παράλληλα το Κάιρο απέρριψε το ενδεχόμενο ισραηλινής παρουσίας στο πέρασμα της Ράφα και σημείωσε ότι είναι δύσκολο να δει κανείς πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η λειτουργία του χωρίς παλαιστινιακό έλεγχο.

Μπενιαμίν ΝετανιάχουΧαμάςειδήσειςΤζο ΜπάιντενΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΙσραήλ