Κόσμος|03.06.2024 18:14

Τσεχία: Κεραυνός τραυμάτισε 18 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά - Πέντε χρειάστηκαν ανάνηψη

Newsroom

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τσεχία μετά από κεραυνό που χτύπησε δέντρο κάτω από το οποίο βρίσκονταν προστατευμένοι, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το χτύπημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο του κάστρου Liberec-Vratislavice, που βρίσκεται στη βόρεια περιοχή Liberec, περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πράγας.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία δείχνουν δεκάδες προσωπικό και οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματίες, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και παιδιά και ότι το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.

Πέντε παιδιά στους τραυματίες

Ο τσεχικός τηλεοπτικός σταθμός CT 24 μετέδωσε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και 16 ετών και ότι πέντε ενήλικες έκαναν ανάνηψη στον τόπο του συμβάντος.

Ο εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Λίμπερετς, Vaclav Ricar, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι δέχθηκε 17 ασθενείς που είχαν όλοι τις αισθήσεις τους.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Πράγας.

Η Τσεχική Δημοκρατία επλήγη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες που έπληξαν τμήματα της χώρας.

Τσεχίακεραυνόςειδήσεις τώρα