Κόσμος|03.06.2024 18:38

Πύργος του Άιφελ: Άγνωστοι τοποθέτησαν φέρετρα με τη γαλλική σημαία - Ρώσους πράκτορες «βλέπουν» οι γαλλικές αρχές

Newsroom

«Δάχτυλο της Μόσχας» βλέπουν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πίσω από την υπόθεση των τριών ανδρών που συνελήφθησαν στο Παρίσι επειδή το πρωί του Σαββάτου (1/6) μετέφεραν και τοποθέτησαν πέριξ του Πύργου του Άιφελ πέντε φέρετρα γεμάτα με γύψο, καλυμμένα με τη γαλλική σημαία και με τις λέξεις «Γάλλοι στρατιώτες της Ουκρανίας».

Τι αποκάλυψαν οι τρεις συλληφθέντες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης ο Βούλγαρος οδηγός του οχήματος που μετέφερε τα φέρετρα συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, και αργότερα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός, λίγο πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό το Βερολίνο.

Και οι τρεις ομολόγησαν ότι έλαβαν κάποια χρηματικά ποσά για να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν τα φέρετρα. Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως οι τρεις συλληφθέντες είχαν επαφές με έναν άνδρα που κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε πράξεις αντισημιτισμού στο Παρίσι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας αυτός σχετίζεται με ρωσικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και γενικότερα την αποδιοργάνωση δυτικών χωρών.

Πύργος του ΆιφελειδήσειςΓαλλίαφέρετροειδήσεις τώρα