Κόσμος|04.06.2024 19:56

Σοκ στις ΗΠΑ: Πήγαν να θάψουν ζωντανή μια ηλικιωμένη - Είδαν ότι αναπνέει δύο ώρες μετά τον «θάνατό» της

Newsroom

Μουδιασμένοι είναι οι κάτοικοι στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ μετά το απίστευτο συμβάν με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η γυναίκα, της οποίας διαπιστώθηκε ο θάνατος σε οίκο ευγηρίας τη Δευτέρα (3/6), «αναστήθηκε» και άρχισε να αναπνέει δυο ώρες αργότερα στο γραφείο τελετών όπου είχε μεταφερθεί, δήλωσαν οι αρχές.

«Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση», δήλωσε ο επικεφαλής αναπληρωτής του σερίφη της κομητείας Lancaster, Ben Houchin, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει το CNN.

Η 74χρονη Constance Glantz ανέπνεε καθώς οι εργαζόμενοι στο γραφείο τελετών ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν το «πτώμα» στο φέρετρο, ανέφερε σχετικά ο Houchin στους δημοσιογράφους.

Το σοκ των υπαλλήλων στο γραφείο τελετών

Δυο ώρες από την τελική δήλωση θανάτου της ηλικιωμένης από το προσωπικό του οίκου ευγηρίας η Constance - το όνομα της οποίας προέρχεται από τα λατινικά, «σταθερή» ή «ακλόνητη» παρουσίασε κάτι ασυνήθιστο: Ανέπνεε!

Η αστυνομία του Λίνκολν, η πυροσβεστική και το προσωπικό διάσωσης έσπευσαν στο γραφείο κηδειών, όπου βρήκαν την ηλικιωμένη να ζει ενώ οι άνθρωποι του γραφείου τελετών ήταν σε κατάσταση σοκ. Λεπτομέρειες για την κατάσταση της δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες και το CNN ζήτησε σχόλια από το γηροκομείο στο Waverly και το γραφείο τελετών στο Lincoln.

Η οικογένεια της ηλικιωμένης ενημερώθηκε για το τι συνέβη, δήλωσε ο Houchin, και το γραφείο του σερίφη έχει ξεκινήσει έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο γηροκομείο.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε οποιαδήποτε εγκληματική πρόθεση από το γηροκομείο, αλλά η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε. «Είμαι βέβαιος ότι ο οίκος ευγηρίας και όλοι οι άλλοι θα εξετάσουν τι συνέβη και είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσουν και θα δουν αν πρέπει να γίνουν νέα πρωτόκολλα και αν τηρήθηκαν όλα».

ηλικιωμένηειδήσειςΗΠΑειδήσεις τώραθάνατος