Κόσμος|06.06.2024 17:10

Άβολη στιγμή στην D-Day: Η Μπριζίτ Μακρόν άπλωσε το χέρι στην Καμίλα και εκείνη απομακρύνθηκε

Newsroom

Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν υποδέχθηκαν σήμερα τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα σε μια επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 80ής επετείου της εισβολής στη Νορμανδία, η οποία επεφύλασσε μερικές απροσδόκητες στιγμές.

Μετά τις ομιλίες του βασιλιά Καρόλου - ο οποίος εκφώνησε εντυπωσιακά τη δική του στα γαλλικά - και του Εμανουέλ Μακρόν, ο μονάρχης και ο Γάλλος πρόεδρος κατέθεσαν στεφάνια στο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας για να τιμήσουν τους πεσόντες.

Η βασίλισσα Καμίλα και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, και οι δύο ντυμένες στα λευκά, κατέθεσαν επίσης στεφάνια. Ωστόσο, ένα αναπάντεχο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους της τελετής.

Η άβολη στιγμή ανάμεσα στην Καμίλα και την Μπριζίτ

Η Καμίλα κατέθεσε πρώτη το στεφάνι της και ακολούθησε η Μπριζίτ Μακρόν, η οποία αντιμετώπισε κάποια δυσκολία στην τοποθέτηση του δικού της στεφανιού. Μετά από ένα σύντομο λεπτό περισυλλογής, η Πρώτη Κυρία άπλωσε το χέρι της στη Βασίλισσα. Η Καμίλα φάνηκε κάπως διστακτική να προσφέρει το γαντοφορεμένο χέρι της, καθώς είναι ασυνήθιστο για τα μέλη του κοινού να αγγίζουν τη βασιλική οικογένεια. Τελικά, η Μπριζίτ έσφιξε απαλά το χέρι της βασίλισσας πριν το αφήσει και οι δύο γυναίκες στάθηκαν μαζί μπροστά στο μνημείο.

Παρά την καλοπροαίρετη χειρονομία της Μπριζίτ, η επαφή με τη βασιλική οικογένεια συχνά προκαλεί συζητήσεις. Ενώ ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας αναφέρει ότι δεν υπάρχουν «υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς» για τη συνάντηση με τη βασίλισσα ή άλλους βασιλικούς, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που συμβουλεύει κατά της σωματικής επαφής.

Οι Μακρόν «έστησαν» τον βασιλιά και τη βασίλισσα

Νωρίτερα πάντως, είχε σημειωθεί κι άλλο ένα απρόοπτο, με τον πρόεδρο της Γαλλίας και την σύζυγό του να καθυστερούν στην άφιξή τους στην εκδήλωση κατά 20 λεπτά, αφήνοντας τον βασιλιά και τη βασίλισσα να περιμένουν.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους στην εκδήλωση, όταν ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έφτασε τελικά στην εκδήλωση για την 80ή επέτειο στο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας στο Ver-sur-Mer. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα δεν σχολίασαν τη συμπεριφορά αυτή των Μακρόν, όμως τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης πρόσεξαν τι συνέβη και αναφέρθηκαν ευρέως.

Το τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων Cnews έγραψε: «Ενώ ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Αγγλίας είχαν ήδη καθίσει, ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του έφτασαν με είκοσι λεπτά καθυστέρηση στη γαλλοβρετανική τελετή, γεγονός που σόκαρε τους Άγγλους».

Νορμανδίααπόβαση ΝορμανδίαΕμανουέλ ΜακρόνΒασιλιάς Κάρολοςειδήσεις τώραΜπριζίτ Μακρόν