Κόσμος|07.06.2024 19:40

Ρωσίδα δικαστικός που καταδίκαζε εχθρούς του Κρεμλίνου βρέθηκε νεκρή - Έπεσε και αυτή από παράθυρο

Newsroom

Μια Ρωσίδα δικαστής βρέθηκε νεκρή, μετά από πτώση από παράθυρο σε κτίριο στη Μόσχα.

Η Νατάλια Λαρίνα, 50 ετών, ήταν γνωστή για την επιβολή ποινών σε εχθρούς των αρχών της Μόσχας και για την υποστήριξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB, αλλά φημιζόταν περισσότερο για σημαντικές ποινικές υποθέσεις.

Για τα αίτια του θανάτου της έχει ξεκινήσει έρευνα, με τις Αρχές να εξετάζουν την πληροφορία πως πρόσφατα είχε χάσει μεγάλη ποσότητα χρημάτων μετά από τηλεφωνική απάτη, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Τι είχε αναφέρει η 50χρονη στην αστυνομία, λίγο πριν τον θάνατό της

Ειδικότερα, λίγο πριν τον θάνατό της, φέρεται να είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι απατεώνες την έπεισαν πως ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδύνευε από άτομα που ήθελαν να της στείλουν χρήματα για να βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Έτσι, μετέφερε τα μετρητά της -ένα εκατομμύριο ρούβλια (περίπου 8.800 λίρες)- σε έναν άλλο λογαριασμό και με αυτόν τον τρόπο έπεσε θύμα απάτης.

Πολλοί Ρώσοι έχουν πέσει θύματα αυτού του είδους της απάτης τους τελευταίους μήνες.

Οι πηγές που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η 50χρονη Νατάλια είχε αναστατωθεί που την «εξαπάτησαν» και άφησε ένα σημείωμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Είχε δικάσει διάφορες υποθέσεις υψηλού προφίλ

Η Λαρίνα ήταν ποινική δικαστής για περισσότερα από 15 χρόνια και ο θάνατός της επήλθε μήνες αφότου παραιτήθηκε ξαφνικά από το δικαστήριο Ταγκάνσκι.

Είχε δικάσει διάφορες υποθέσεις απάτης υψηλού προφίλ.

Το 2015, είχε προφυλακίσει τον καλλιτέχνη Pyotr Pavlensky, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε μια πόρτα του κτιρίου της FSB στην πλατεία Lubyanka στο πλαίσιο πολιτικής διαμαρτυρίας. Παλαιότερα είχε εκδώσει απόφαση κατά των σκληροπυρηνικών Εθνικών Μπολσεβίκων.

Και το 2011, η Λαρίνα είχε καταδικάσει τον αξιωματούχο του Υπουργείου Μεταφορών Βλαντιμίρ Μακάροφ, που κατηγορείτο για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του.

Η Λάρινα δεν είναι η μόνη υψηλόβαθμη Ρωσίδα αξιωματούχος της οποίας ο θάνατος από πτώση από παράθυρο έχει προκαλέσει υποψίες από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία...

ΜόσχαΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώρα