Κόσμος|10.06.2024 11:41

Γαλλία: O Μακρόν παίζει το τελευταίο του χαρτί - «Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Γάλλων πολιτών»

Newsroom

Ο Εμάνουελ Μακρόν παίζει το τελευταίο χαρτί για την… πολιτική ανάκαμψη με την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, έπειτα από το ηχηρό «χαστούκι» που δέχτηκε το κόμμα του από τους Γάλλους ψηφοφόρους στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Μία ημέρα μετά την προκήρυξη προώρων εκλογών στη Γαλλία, ο Μακρόν κάλεσε σήμερα (10/6) τους πολίτες να κάνουν μια δίκαιη επιλογή για το μέλλον.

Το μήνυμα Μακρόν στους πολίτες

«Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Γάλλων πολιτών να επιλέξουν με τον δικαιότερο τρόπο για τους ίδιους και για τις μελλοντικές γενιές. Η μοναδική μου φιλοδοξία είναι να είμαι χρήσιμος για τη χώρα μας που αγαπώ τόσο πολύ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος έπειτα από την ανακοίνωσή του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την ιστορική νίκη της άκρας δεξιάς στις ευρωεκλογές, μια κίνηση πόκερ που βυθίζει τη χώρα σε βαθιά πολιτική ασάφεια.

Υποψήφιος πρωθυπουργός ο εκλεκτός της Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά θα είναι ο υποψήφιος του κόμματός του, του Εθνικού Συναγερμού (RN), για την πρωθυπουργία στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σεμπαστιάν Σενί.

«Ο Ζορντάν Μπαρντελά εξελέγη ευρωβουλευτής, άρα έχει ήδη το λαϊκό χρίσμα» και «είναι ο υποψήφιος μας για να πάει στο Ματινιόν», το όνομα της πρωθυπουργικής κατοικίας, δήλωσε ο Σενί στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη της ανακοίνωσης της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών μετά την επιτυχία της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

ειδήσειςΓαλλίαΕυρωεκλογέςΕμανουέλ Μακρόνειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024