Κόσμος|11.06.2024 18:18

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Προληπτικές εκκενώσεις οικισμών και διεθνής βοήθεια

Newsroom

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην επαρχία Πάφου, ανατολικά της κοινότητας Γιόλου στην Κύπρο. H φωτιά κατευθύνεται επικίνδυνα προς το χωριό Άγιος Δημητριανός.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση των χωριών Ψάθι και Πολέμι, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνονται ακόμη τρεις κοινότητες. Πρόκειται για τις κοινότητες Χούλου, Λεμώνας και Κούρδακα.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι αριθμός κατοικιών έχουν υποστεί εκταταμένες ζημιές. Δύο άτομα τα οποία είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενα, εντοπίστηκαν ευτυχώς σώα.

Βοήθεια από την Ελλάδα, την Ιορδανία και το Ισραήλ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η Ελλάδα αποστέλλει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των Κυπριακών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη.

Επίσης, πτητικά μέσα στέλνει και η Ιορδανία μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας.

φωτιάφωτιά τώραΚύπροςειδήσεις τώρα