Κόσμος | 11.06.2024 21:10

Πρέσβης Ισραήλ στο OPEN: Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα – Τι είπε για την εισβολή στη Ράφα

Newsroom

Για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα, αλλά και για τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης εντός του Ισραήλ, μίλησε ο πρεσβευτής της χώρας στην Ελλάδα Νοαμ Κατς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν πετύχουμε το σκοπό μας που είναι πολύ απλός: Να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους που η Χαμάς απήγαγε στην επιχείρηση της 7 ης Οκτωβρίου. Και ακόμα υπάρχουν 125 όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς σε απάνθρωπες συνθήκες», είπε και απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις για τον πόλεμο εντός του Ισραήλ, συνέχισε:

«Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί σε στρατιωτικό και διπλωματικό πεδίο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συμφωνία με πρωτοβουλία του Τζο Μπάιντεν η οποία βασίζεται στο σχέδιο που εκπόνησε το Ισραήλ και έχει στο σύνολό της την αποδοχή της διεθνούς Κοινότητας».

Σχολιάζοντας τη θέση των ΗΠΑ για τον πόλεμο, ο κ. Κατς είπε: «Οι ΗΠΑ δίνουν από την έναρξη του πολέμου μάχη με το Ισραήλ και συμφωνούν πλήρως για τους αντικειμενικούς σκοπούς αυτού του πολέμου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου υπήρξαν διαφορές, αλλά είμαστε δύο έθνη φιλικά το ένα προς το άλλο με πολύ καλές σχέσεις. Συζητάμε αυτές τις διαφορές και βρήκαμε τον τρόπο να χτίσουμε γέφυρες και να τις ξεπεράσουμε».

Ενώ επέμεινε στην «αναγκαιότητα», της επιχείρησης στη Ράφα γιατί όπως ισχυρίστηκε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ράφα έξω από τον πόλεμο γιατί η Ράφα αποτελεί στρατηγείο της Χαμάς και ο σκοπός μας είναι να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δομές της Χαμάς. Γι αυτό έπρεπε να μπούμε στη Ράφα».

πρέσβηςειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΙσραήλ