Κόσμος|12.06.2024 20:24

Γαλλία: Καρατόμησαν τον πρόεδρο του Γκωλικού κόμματος μετά το άνοιγμα στη Λεπέν και αυτός… κλειδώθηκε στα γραφεία

Newsroom

Ο πρόεδρος του Γκωλικού κόμματος στη Γαλλία «οι Ρεπουμπλικάνοι», καθαιρέθηκε μετά το σάλο που προκάλεσε η πρότασή του για συνεργασία με τον κόμμα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η Ανί Ζενεβάρ η οποία αναλαμβάνει προσωρινή επικεφαλής του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος δήλωσε: «Διεξάγοντας μυστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς να συμβουλευτεί την πολιτική μας οικογένεια και τα μέλη μας, ο Ερίκ Σιοτί ήλθε σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό και τη γραμμή που έχουν υιοθετήσει οι Ρεπουμπλικανοί. Η πεποίθησή μας είναι ότι η Γαλλία χρειάζεται μια ισχυρή και ανεξάρτητη φωνή»,

Κλείδωσε τα γραφεία

Νωρίτερα, ο Σιοτί, κλείδωσε… τα γραφεία σε μία προσπάθεια να αποκλείσει μέλη του κόμματος από τα κεντρικά των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι. «Πήρα αυτή την απόφαση μετά τις απειλές που δέχθηκα και τις χθεσινές αναταραχές. Πρέπει να εγγυηθώ την ασφάλεια του προσωπικού. Επιπλέον, δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση στα κεντρικά γραφεία σήμερα το απόγευμα» σημείωσε ο ίδιος.

Όλα αυτά την ώρα που στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο Σιοτί είχε παραμείνει απομονωμένος στο γραφείο του. Μετά την καθαίρεσή του, ο Σιοτί έκανε λόγο για «αντικαταστατική» απόφαση και δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

Μαρίν ΛεπένΓαλλίαεκλογέςειδήσεις τώρα