Κόσμος|18.06.2024 03:32

Ρωσία: Οι μελλοντικοί μας όροι για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία θα είναι αυστηρότεροι

Newsroom

Αν απορριφθούν οι παρούσες προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, οι όροι μιας μελλοντικής συνθήκης θα είναι πιο σκληροί, τόνισε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Σεργκέι Ναρίσκιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, από ποιους μπορεί να απορριφθούν ή να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις.

Τι λέει η Μόσχα για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ 

Όπως σχολίασε ο Ναρίσκιν, τα σχόλια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με τη χρησιμοποίηση περισσότερων πυρηνικών όπλων έχουν στόχο να προκαλέσουν φόβο, αλλά η Μόσχα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ψύχραιμα τις δηλώσεις του.

Ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σχολίασε και την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα λέγοντας ότι είναι καλά προετοιμασμένη και θα έχει καλά αποτελέσματα.

Ο Πούτιν, ο οποίος καλλιέργησε στενότερες σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα τη χώρα.

Οι προϋποθέσεις της Ρωσίας για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις προϋποθέσεις του για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία.

Είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη για τέτοιες συνομιλίες «αύριο» εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εάν η Ουκρανία εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εάν η Ουκρανία συμφωνούσε με αυτούς τους όρους, είπε ότι η Ρωσία θα σταματούσε τα πυρά και θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις.

«Οι όροι είναι πολύ απλοί», τόνισε. Και συνέχισε: «Μόλις το Κίεβο πει ότι είναι έτοιμο για μια τέτοια απόφαση και αρχίσει την πραγματική απόσυρση των δυνάμεων από αυτές τις περιοχές και δηλώσει επίσημα την απόρριψη των σχεδίων ένταξης στο ΝΑΤΟ, από τη δική μας πλευρά, αμέσως, κυριολεκτικά το ίδιο λεπτό, θα έρθει εντολή να σταματήσουν τα πυρά και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. Θα το κάνουμε αμέσως. Προφανώς, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και ασφαλή αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων».

Βλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώρα