Κόσμος|17.06.2024 15:59

Σπάνιο ταξίδι του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα

Newsroom

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα στις 18-19 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη που υποδηλώνει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με ένα απομονωμένο κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Πούτιν έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000.

Πρώτη επίσκεψη παγκόσμιου ηγέτη στη Βόρεια Κορέα 

«Σύμφωνα με την πρόσκληση του Επικεφαλής των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Ιουνίου» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη παγκόσμιου ηγέτη στη Βόρεια Κορέα. Οι δύο χώρες έχουν έρθει πιο κοντά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς ο Πούτιν άρχισε να αναζητεί εναλλακτικούς εταίρους, σύμφωνα με το CNN. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και άλλες χώρες έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέχει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, ενώ παρατηρητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς κυρώσεις για να βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει το εκκολαπτόμενο στρατιωτικό δορυφορικό της πρόγραμμα. Και οι δύο χώρες αρνήθηκαν τις εξαγωγές όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

Κιμ Γιονγκ ΟυνΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαΒόρεια Κορέαειδήσεις τώρα