Κόσμος|18.06.2024 22:29

Νόαμ Τσόμσκι: Δημοσιογράφοι «πέθαναν» τον σπουδαίο φιλόσοφο

Newsroom

Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με το αν πέθανε ή όχι σπουδαίος θεωρητικός και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό πριν έναν χρόνο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η σύζυγός του. Σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει η Βαλέρι Τσόμσκι, ο σύζυγός της εξαιτίας του εγκεφαλικού έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του.

Για «θάνατο του Νόαμ Τσόμσκι» έγραψε -μεταξύ άλλων- στο Χ ο συγγραφέας Μάρτιν Γιάνελο (Martin Janello). Στη συνέχεια υπήρξαν πολλές διαψεύσεις, ενώ και αρκετά ΜΜΕ «κατέβασαν» την ανάρτηση.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε. Νωρίς σήμερα το πρωί, τον σκεφτόμουν όταν ρωτούσα σε μια ανάρτηση τους αναγνώστες μου αν γνωρίζουν κάποιον ζωντανό φιλόσοφο που να αξίζει αυτόν τον τίτλο. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν αυτός. Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πια. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, τη μνήμη και το έργο του οποίου πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή!», έγραψε ο Γιάνελο.

Η διάψευση

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι "ψευδείς", μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» ανέφερε μετά τα παραπάνω σε ανάρτησή του ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC.

«Είναι καλά» φέρεται να είπε στον ίδιο η Βαλέρια Τσόμσκι, μετά την είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, πως ο σπουδαίος φιλόσοφος έφυγε από τη ζωή.

«Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει. Μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του» έγραψε και ο Caue Seigner Ameni, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς» ανήρτησε ο Jose M. Santana, Επιστημονικός συνεργάτης του MIT (Noam Chomsky) 2003 – 2019 / Οικονομολόγος. Ο ίδιος ανέβασε και screenshots από τη συνομιλία του με τη Βαλέρια Τσόμσκι.

ειδήσεις τώραεγκεφαλικό