Κόσμος|20.06.2024 10:40

Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων από ουκρανικά drones - Μία νεκρή και υλικές ζημιές

Newsroom

Πολλές περιφέρειες της Ρωσίας έγιναν στόχος στη διάρκεια της νύκτας επιθέσεων με ουκρανικά drones, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Drones έπληξαν την πόλη Σλαβιάνσκ επί του ποταμού Κουμπάν, στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, όπου μία γυναίκα σκοτώθηκε, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Βενιαμόν Κοντρατίεφ.

Μία νεκρή και υλικές ζημιές

«Στη διάρκεια της νύκτας επίθεση του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου είχε στόχο την Σλαβιάνσκ επί του Κουμπάν. Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Δυστυχώς μία κάτοικος σκοτώθηκε», ανέφερε ο Κοντρατίεφ στο Telegram. Συνολικά 15 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν στη Δημοκρατία της Αντιγκέγια και στις περιφέρειες Μπριάνσκ, Κρασνοντάρ, Ροστόφ, Μπέλγκοροντ και Ορλόφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Στη διάρκεια της νύκτας εμποδίστηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις με εναέρια drones εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. Πέραν του Κρασνοντάρ οι ουκρανικές επιθέσεις είχαν στόχο κυρίως δεξαμενές πετρελαίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη Δημοκρατία της Αντιγκέγκια πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στο χωριό Ενέμ «έπειτα από επίθεση με drone», επεσήμανε στο Telegram ο κυβερνήτης Μουράτ Κουμπίλοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Στην περιφέρεια Ταμπόφ δεξαμενή πήρε φωτιά νωρίς σήμερα το πρωί σε μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου που βρίσκεται στο χωριό Πλατονόφκα, «πιθανόν» λόγω επίθεσης με drone, ανέφερε ο κυβερνήτης της Μαξίμ Εγκόροφ.

dronesδιυλιστήριαΟυκρανίαειδήσεις τώραΡωσίαεπίθεση