Κόσμος|20.06.2024 14:11

Βρετανία: Ο Σούνακ κινδυνεύει να χάσει την έδρα του - Θρίαμβο των Εργατικών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Newsroom

Ο Ρισι Σούνακ κινδυνεύει να γίνει στις επικείμενες εκλογές της 4ης Ιουλίου ο πρώτος εν ενεργεία Βρετανός Πρωθυπουργός που χάνει την έδρα του.

Οι Εργατικοί με επικεφαλής τον Κιρ Στράμερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την Telegraph, είναι πιθανό να εξασφαλίσουν έως και 516 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, πετυχαίνοντας συντριπτική νίκη.

Οι Συντηρητικοί, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εξασφαλίσουν μόλις 53 έδρες, με περίπου τα τρία τέταρτα του υπουργικού συμβουλίου να μένουν εκτός της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους Συντηρητικούς και από το να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευσξ, κερδίζοντας 50 έδρες. 

Το κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ παρά την άνοδο στις δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να λάβει μηδέν έδρες. Για τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον επικεφαλής της Μεταρρύθμισης, αυτό θα σήμαινε την όγδοη κατά σειρά ήττα του ως υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι είναι «σίγουρος”»ότι το Reform UK θα είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα μιλώντας σε μια εκδήλωση για την προεκλογική εκστρατεία των γενικών εκλογών στο Clacton όπου είναι υποψήφιος.

Σε συνεντεύξεις τους τα μέλη των Τόρις επαναλαμβάνουν τον «κίνδυνο» που ενέχει μία υπερ-πλειοψηφική νίκη των Εργατικών. Ο Μάικλ Γκόουβ προειδοποίησε ότι εάν οι Εργατικοί κερδίσουν μεγάλη πλειοψηφία στις 4 Ιουλίου, το κόμμα θα μπορούσε να «πειράξει το σύστημα» για να μείνουν «κυβέρνηση για πάντα». 

ΒρετανίαδημοσκόπησηΡίσι ΣούνακΕργατικοί