Κόσμος|20.06.2024 17:31

Άλκης Δαυίδ: Γιγαντιαία αποζημίωση σε πρώην υπάλληλό του που τη βίασε

Newsroom

Αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει ο Άλκης Δαυίδ για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας. Το ποσό επιδικάστηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες ύστερα από μήνυμα που κατέθεσε γυναίκα, η οποία αναφέρεται με το ψευδώνυμο Jane Doe. Σύμφωνα με τη δικογραφία η γυναίκα βιάστηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση για μια περίοδο τριών ετών, από το 2016 έως το 2019.

«Είναι τόσο άθλια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτισσά μου ενώ δικάζονταν για άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος, ενώ «ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης της γυναίκας

Σύμφωνα με δημοσίευμα, από το πρώτο διάστημα που άρχισε να εργάζεται εκεί, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της New York Post  εντός του χώρου υπήρχε ένα δωμάτιο που ονομάζεται «The Rape Room» (Το δωμάτιο βιασμού) και μια πορνογραφική εικόνα με την ένδειξη «HER-ASS» να κοσμεί την πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με την αγωγή, απολύθηκε λίγο καιρό αργότερα και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας της προσέφερε μια θέση εργασίας ως brand ambassador στην εταιρεία του.

«Θρίαμβος για τη Δικαιοσύνη»

Η γυναίκα αποδέχθηκε τη δουλειά και ο Δαυίδ την προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε κάτι που όπως ισχυρίστηκε η ίδια ήταν προϊόν CBD, το οποίο την έκανε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη. Τότε ο Δαυίδ αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της ενώ την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά, σύμφωνα με την αγωγή. Δημοσίευμα των LA Times προσθέτει ότι τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα βιάστηκε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επιχειρηματικής συνάντησης με τον επιχειρηματία.

«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη Δικαιοσύνη και αποτελεί προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Dordick στην Νew York Post.

ειδήσειςαποζημίωσηκατηγορίαΆλκης Δαυίδειδήσεις τώρα