Κόσμος|25.06.2024 17:15

Η Fat Beach Day δίνει στα plus size άτομα έναν χώρο όπου μπορούν να είναι ο εαυτός τους χωρίς να δέχονται bullying

Newsroom

«Βιώνουμε κάτι που μας επηρεάζει καθημερινά», δηλώνει η Τζόρνταν Άντεργουντ, διοργανώτρια του event «Fat Beach Day» στις ΗΠΑ.

«Προσπαθούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τα plus size άτομα ώστε να νιώθουν ο εαυτός τους».

Η Άντεργουντ, που είναι καλλιτέχνιδα και μοντέλο plus size, δέχεται bullying για το βάρος της από τότε που ήταν στο γυμνάσιο. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός blog όταν ήταν 12 ετών, όπου καταγράφει τις εμπειρίες της και το ταξίδι της στον ακτιβισμό κατά της χονδροφοβίας.

 

«Νιώθω τόση ανασφάλεια όταν είμαι στην παραλία και δεν έχω ποτέ κοντά μου ανθρώπους σαν εμένα», δηλώνει η Έμα Ζακ. «Είμαι ενθουσιασμένη που δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο».

Διανύοντας μια εποχή που τα φάρμακα απώλειας βάρους είναι δημοφιλή και το ιδανικό σώμα θεωρείται το αδύνατο, εκδηλώσεις όπως το «Fat Beach Day» είναι αναγκαίες.

Η Vogue Business ανέφερε ότι για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024, μόνο το 0,8% των μοντέλων ήταν plus size ενώ το 3,7% ήταν μεσαίου μεγέθους, ποσοστό που παρουσιάζει μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Έρευνα της KFF τον Μάιο διαπίστωσε ότι περίπου ένας στους οκτώ ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε χρησιμοποιήσει φάρμακα για απώλεια βάρους -όπως το Ozempic ή το Mounjaro.

κιλάειδήσεις τώραπαραλίαΝέα Υόρκη