Κόσμος|26.06.2024 22:26

Φρίκη στη Φλόριντα: Κρατούσαν το θετό γιο τους φυλακισμένο σε μικροσκοπικό δωμάτιο – Πώς σώθηκε

Newsroom

Ένοχη για κατά συρροή κακοποίηση  και φυλάκιση και παραμέληση ανήλικου δήλωσε 48χρονη από τη Φλόριντα, που μαζί με τον σύζυγο της κλείδωναν τον υιοθετημένο γιο τους σε ένα δωμάτιο 8χ8 στο γκαράζ του σπιτιού, που δεν είχε παράθυρα ούτε τουαλέτα.

Τα βασανιστήρια που βίωνε το αγόρι στα χέρια των θετών του γονιών, Tracy και  Tim Ferriter αποκαλύφθηκαν όταν τον Ιανουάριο του 2022 σε ηλικία 14 ετών  κατάφερε να αποδράσει και να ζητήσει βοήθεια.

Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι τον κλείδωναν στο δωμάτιο-κλουβί αυτό επί 16-17 ώρες την ημέρα κι ότι τον άφηναν να βγει μόνο για να πάει στο σχολείο.

Σε βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη διάρκειας της δίκης φαίνεται ο ανήλικος μέσα στο μικροσκοπικό δωμάτιο μόνος του με έναν κουβά δίπλα του που τον χρησιμοποιούσε για να ουρεί και να αφοδεύει. Σε άλλα βίντεο φαίνεται ο  Tim να τον βρίζει και  να τον χτυπάει.

Το δωμάτιο κλουβί είχε ένα μικροσκοπικό στρώμα, φως και air condition, που το έλεγχαν οι γονείς. «Είχε έναν κουβά για τα ούρα και τα περιττώματά μου και αυτό ήταν όλο», κατέθεσε το αγόρι και πρόσθεσε ότι που και που του έφερναν νερό.

«Προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένεια της»

Σύμφωνα με τη δικογραφία το αγόρι και στο προηγούμενο σπίτι της οικογένειας στην Αριζόνα ζούσε έγκλειστο σε μια παρόμοια κατασκευή στο γκαράζ.

Ο Tim καταδικάστηκε για κατά συρροή κακοποίηση  και φυλάκιση και παραμέληση ανήλικου. Η Tracy ομολησε την ενοχή της και θα εκτίσει 10 χρόνια με αναστολή και ένα χρόνο κατ' οίκον περιορισμό.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το παιδί είχε διαγνωστεί με Αντιδραστική Διαταραχή εξαιτίας της κακοποίησης που υπέστη στο ορφανοτροφείο κι ότι τον κλείδωναν στο δωμάτιο για να προστατέψουν τα υπόλοιπα παιδιά τους.

«Η Tracy προσπαθούσε να προστατεύσει την οικογένειά της, να προστατεύσει τα παιδιά της, προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό της», είπε χαρακτηριστικά. 

ειδήσεις τώρακακοποίησηΦλόριντακακοποίηση ανηλίκου