Κόσμος|29.06.2024 12:20

Ισπανία: Στα όριά τους οι κάτοικοι της Μάλαγας για τον υπερτουρισμό – Μαζική διαδήλωση

Newsroom

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη νότια Ισπανία αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους της Μάλαγας το Σάββατο, στην τελευταία από μια σειρά διαδηλώσεων κατά του μαζικού τουρισμού.

Με τον αριθμό των επισκεπτών στην Ισπανία να αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια φέτος, υπερδιπλάσιος του πληθυσμού της χώρας, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ακόμη και εντός της τουριστικής βιομηχανίας ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Τα παράπονα κυμαίνονται από τον κορεσμό του δημόσιου χώρου και των εγκαταστάσεων, όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, μέχρι την εξαφάνιση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά η ουσία του προβλήματος είναι η στέγαση. Το εξαιρετικά επικερδές εμπόριο τουριστικών διαμερισμάτων έχει καταβροχθίσει το απόθεμα κατοικιών, έχει διώξει τους ντόπιους κατοίκους και έχει υποβαθμίσει τις ιστορικές αστικές περιοχές.

Η Μάλαγα, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε σημείο εκκίνησης για τους επισκέπτες των πυκνοδομημένων θέρετρων της Κόστα ντελ Σολ, έχει μετατραπεί σε αυτοτελή προορισμό, καθώς βρίσκεται σε μια ραγδαία διαδικασία εξευγενισμού, η οποία οδηγεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Catherine Powell, η παγκόσμια επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας της Airbnb, δήλωσε ότι η πόλη είναι ο προορισμός με τις περισσότερες αναζητήσεις.

AirbnbΙσπανίαειδήσεις τώρατουρισμόςτουρίστες