Κόσμος|01.07.2024 23:56

Τουρκία: Πολιτική αναταραχή στην Άγκυρα μετά τις παραιτήσεις υπουργών

Μαρία Ζαχαράκη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής, της Τουρκίας Μεχμέτ Οζχασεκί αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του λόγω προβλημάτων υγείας, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (1/7) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχω ενημερώσει τον κ. Πρόεδρο ότι επιθυμώ να εγκαταλείψω το ευλογημένο καθήκον που έχω αναλάβει λόγω των προβλημάτων υγείας μου», έγραψε στο «Χ», ο Μεχμέτ Οζχασεκί, ένα πρόσωπο πολύ κοντά στον Ερντογάν, προκαλώντας πολιτική αναταραχή στην Άγκυρα.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί θα αντικατασταθεί από τον πρώην υπουργό, Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος ήταν και υποψήφιος για το δήμο της Κωνσταντινούπολης απέναντι στον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μπαράζ παραιτήσεων

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Κενάν Μεμίσογλου, έπειτα από 6 χρόνια στη θέση αυτή.

Και οι δύο υπουργοί ήταν πρόσωπα πολύ κοντά στον Ερντογάν και οι φήμες περί «αλλαγής» στο υπουργικό συμβούλιο είχαν φουντώσει τα τελευταία 24ωρα.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαυπουργόςειδήσειςπαραιτήσεις