Κόσμος|07.07.2024 11:39

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Ψαράδες ήπιαν από μπουκάλια που βρήκαν στη θάλασσα και πέθαναν - Άγνωστο το υγρό που κατανάλωσαν

Newsroom

Πέντε ψαράδες της Σριλανκίας έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους και άλλοι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατανάλωση μυστηριώδους περιεχομένου μπουκαλιών που βρέθηκαν να επιπλέουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε ψαράδες έχασαν τη ζωή τους αφού κατανάλωσαν ένα άγνωστο υγρό από μπουκάλια που βρήκαν στη θάλασσα, περίπου 320 ναυτικά μίλια από την Tangalle, μια πόλη στις νότιες ακτές της Σρι Λάνκα.

Μυστήριο με το υγρό που κατανάλωσαν

Δεν είναι σαφές πόσα από αυτά τα μυστηριώδη μπουκάλια βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα, αλλά εκπρόσωπος του Ναυτικού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι περιείχαν κάποιο είδος αλκοόλ. Τα μπουκάλια που εντόπισαν οι ψαράδες να επιπλέουν, τα μοιράστηκαν μεταξύ τους και μόλις τα κατανάλωσαν άρχισαν να αισθάνονται μια δυσφορία. Παρά την παροχή στοιχειώδους βοήθειας στο σκάφος από το ιατρικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα, τουλάχιστον πέντε από τους ψαράδες πέθαναν και άλλοι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο άλλοι άρρωστοι ψαράδες που πιστεύεται ότι κατανάλωσαν το τοξικό περιεχόμενο των φιαλών μεταφέρθηκαν σε εμπορικό πλοίο της Σιγκαπούρης και τους παρασχέθηκε επείγουσα θεραπεία, αλλά δεν είναι σαφές πόσες φιάλες βρέθηκαν αρχικά από το πλήρωμα του Devon και σε πόσους άλλους ανθρώπους μοιράστηκαν. Το Πολεμικό Ναυτικό καταβάλλει προσπάθειες να επικοινωνήσει με όλα τα πλοία με τα οποία είχε επικοινωνία το πλήρωμα του Devon από τότε που απέπλευσε στις 4 Ιουνίου.

θάνατοςψαράδεςειδήσειςειδήσεις τώραΠολεμικό ΝαυτικόΣρι Λάνκα