Κόσμος|07.07.2024 21:40

Εκλογές Γαλλία: «Αύριο θα έχουμε ένα χάος, όχι μια κυβέρνηση» - Τι λέει Έλληνας επιχειρηματίας για την επόμενη ημέρα

Newsroom

«Αύριο θα έχουμε ένα χάος, όχι μια κυβέρνηση» ανέφερε ο Έλληνας επιχειρηματίας στη Γαλλία, Ευαγόρας Μαυρομάτης μιλώντας στην ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα μετά την κάλπη. Ο ίδιος είπε πως υπάρχει ανησυχία και ότι δεν αποκλείει συγκρούσεις στους δρόμους.

«Είμαστε ανήσυχοι»

Ο κ. Ευαγόρας Μαυρομάτης ανέφερε πως, «είναι μια αλλαγή που δεν την περιμέναμε ποτέ, ούτε είχαμε φανταστεί. Σε λίγο θα έχουμε τον νικητή του δεύτερου γύρου των εκλογών. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ανήσυχοι με τα αποτελέσματα. Όποιος και να είναι ο νικητής θα υπάρξει μια αναστάτωση στη Γαλλία και θα το δείτε σε λίγο ή στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα υπάρχουν διαδηλώσεις, αν βγει το κόμμα της Λεπέν θα είναι οι άλλοι που θα διαδηλώσουν. Εάν το αντίθετο, θα είναι οι άλλοι».

Δεν αποκλείεται να υπάρχει και σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο παρατάξεων, τόνισε επίσης.

Όσο για το τι είναι αυτό που ωθεί την πλειοψηφία των Γάλλων προς την ακροδεξιά σε αυτές τις εκλογές, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως είναι, «ο Μακρόν. Νομίζω ότι δεν αφουγκράστηκε τον παλμό του γαλλικού λαού και έτσι έδωσε και στις δύο παρατάξεις αυτές να προωθήσουν τις θέσεις τους και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Έπρεπε να αφουγκραστεί τον παλμό του μέσου Γάλλου και να πράξει ανάλογα».

Όσο για το αν αύριο το πρωί θα μπορέσει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, ο κ.Μαυρομάτης εξήγησε ότι: «Νομίζω θα είναι δύσκολο να έχουμε μια κυβέρνηση αύριο. Εάν το κόμμα της Λεπέν έρθει πρώτο, οπωσδήποτε, όπως δείχνουν οι μελέτες, δε θα έχει την πλειοψηφία, άρα δε θα μπορεί να κυβερνήσει. Θα χρειαστεί και κάποιο άλλο κόμμα να είναι μαζί του. Δεν βλέπω ποιο κόμμα μπορεί τώρα να πάει μαζί του και θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν νομίζω αύριο να έχουμε μια κυβέρνηση. Νομίζω αύριο θα έχουμε ένα χάος, όχι μια κυβέρνηση».

Εμανουέλ Μακρόνειδήσεις τώραΓαλλίαεκλογέςΜαρίν Λεπένexit poll