Κόσμος|08.07.2024 13:51

Κάλεσμα Φιντάν για άρση της απομόνωσης των Κατεχομένων της Κύπρου: Ασφυκτικό πρέσινγκ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Μαρία Ζαχαράκη

Με καθαρά στρατηγική προσέγγιση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μιλώντας στη συνεδρίαση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν, πρόταξε την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων με τα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Στη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, ο Φιντάν κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τον τουρκοκυπριακό λαό στην προσπάθεια ανάκτησης των εγγενών δικαιωμάτων του.

Προέτρεψε, επίσης, την αύξηση των εμπορικών σχέσεων και την ίδρυση εμπορικού γραφείου στα Κατεχόμενα, ως απάντηση στην «άδικη και απάνθρωπη απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων, όπως ανέφερε.

«Στηρίξτε τον τουρκοκυπριακό λαό»

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην καθιέρωση άμεσων επαφών με την «ΤΔΒΚ», η οποία έγινε «μέλος-παρατηρητής» της OTS το 2022. Καλούμε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας να στηρίξουν τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, να ανακτήσει τα εγγενή δικαιώματά του. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να αυξήσετε τις εμπορικές σας σχέσεις με την «ΤΔΒΚ», προκειμένου να τερματιστεί η άδικη και απάνθρωπη απομόνωση στην οποία υπόκεινται εδώ και δεκαετίες οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί και αδελφές μας. Η ίδρυση εμπορικού γραφείου στην «ΤΔΒΚ» θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε στην ομιλία του στο Αζερμπαϊτζάν, που αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην προσπάθεια της Άγκυρας να ενισχύσει ή/και να προτρέψει σε αναγνώριση του ψευδοκράτους στη διεθνή σκηνή, αξιοποιώντας την πλατφόρμα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

ΚύπροςΤουρκίαειδήσεις τώραειδήσειςΚατεχόμεναΑζερμπαϊτζάν