Κόσμος|09.07.2024 14:46

Χουριέτ: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις ΗΠΑ

Μαρία Ζαχαράκη

Στη σειρά των «σημαντικών», όπως τις χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, συναντήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον θα είναι και αυτή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ, με πηγές κοντά στον Τούρκο πρόεδρο.

Πρόκειται για το πρώτο τουρκικό μέσο που κάνει αναφορά σε πιθανή συνάντηση μεταξύ Έλληνα πρωθυπουργού και Τούρκου προέδρου.

Μαζί Ερντογάν και Μητσοτάκης στο δείπνο του Μπάιντεν

Συγκεκριμένα, σε είδησή της στην ιστοσελίδα της Χουριέτ αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών συναντήσεων. Ο Ερντογάν θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ενώ θα υποδεχθεί επίσης τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Στις 11 Ιουλίου, ο Ερντογάν θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ. Ο Ερντογάν θα παρακαθίσει επίσης στο δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και η σύζυγός του στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των ηγετών και των συζύγων τους που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

Την ίδια ώρα, πηγές των τουρκικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι Ερντογάν και Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να παρακαθίσουν δίπλα δίπλα στο δείπνο που θα παραθέσει την Τετάρτη το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΛευκός Οίκοςελληνοτουρκικές σχέσειςειδήσειςειδήσεις τώραελληνοτουρκικά