Κόσμος|10.07.2024 16:45

Τέλος στον εφιάλτη: Ελεύθερη η αεροσυνοδός που κρατείτο επειδή επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Newsroom

Ελεύθερη να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της είναι η αεροσυνοδός, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, από την Ιρλανδία, η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να της ασκηθεί ποινική δίωξη και να της απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η 28χρονη, Τόρι Τάουι, που εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία «Emirates», και όπως υποστήριξε έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο σπίτι της, ενημερώθηκε ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση έχει αρθεί, ότι η πρεσβεία θα την στο αεροδρόμιο μόλις είναι έτοιμη να φύγει. 

Η δικηγόρος της ευχαρίστησε την ιρλανδική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την ανταπόκρισή της.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση παρενέβη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση σε αυτήν την «τρομακτική» υπόθεση, έπειτα από σχετικό ερώτημα που έθεσε η πρόεδρος του Sinn Fein, Μέρι Λου Μακντόναλντ στο ιρλανδικό κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης.

Το χρονικό

Δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο νοτιοαφρικανός σύζυγός της την κυνήγησε με μαχαίρι και την ξυλοκόπησε με γροθιές, προτού της πιάσει το χέρι με την πόρτα του μπάνιου, προσπαθώντας να της το σπάσει.

Μετά την επίθεση ο σύζυγος της Τάουι, που επίσης εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία Emirates, απολύθηκε από τη δουλειά του.

Επηρεασμένη όπως ήταν ψυχολογικά από τη βία που της ασκήθηκε, η Ιρλανδή αεροσυνοδός μέθυσε και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Ευτυχώς, δεν τα κατάφερε, όμως στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου ενημερώθηκε πως θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος της για την κατανάλωση αλκοόλ και την απόπειρα αυτοκτονίας. Από τότε ξεκίνησε και το μαρτύριο της 28χρονης που προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει τρόπο να επιστρέψει στην πατρίδα της, αφού οι τοπικές Αρχές είχαν «μπλοκάρει» το διαβατήριό της και δεν μπορούσε να ταξιδέψει.

ενδοοικογενειακή βίαEmiratesειδήσεις τώρααεροσυνοδόςΝτουμπάι