Κόσμος|10.07.2024 22:07

Τζόρτζ Κλούνεϊ για Μπάιντεν: Τον αγαπώ αλλά πρέπει να αποσυρθεί

Newsroom

Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που ζητούν απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές μετά το καταστροφικό debate της περασμένης εβδομάδας.

Η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι αυτή ενάντια στον χρόνο

Αν και σε άρθρο του στους New York Times τον είχε υποστηρίξει ο διάσημος ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνεϊ μετά το debate φαίνεται να αλλάζει γνώμη. «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε», σημείωσε ο Κλούνεϊ σε φιλανθρωπικό γκαλά.

Ο Κλούνεϊ, ο οποίος φιλοξένησε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τον Μπάιντεν στο Λος Άντζελες στις 16 Ιουνίου, δήλωσε ότι το πρόσωπο που είδε εκεί ήταν ο υποψήφιος που είδε ο κόσμος στο προεδρικό debate.

«Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση δεν ήταν ο Τζο "big F-ing deal" Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο debate», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει να παραιτείται από την κούρσα και δηλώνει ότι παραμένει «αφοσιωμένος». «Δεν πάω πουθενά» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκπομπή Morning Joe, του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

αμερικανικές εκλογέςΤζο ΜπάιντενΗΠΑΤζορτζ Κλούνεϊειδήσεις τώρα