Κόσμος|11.07.2024 18:20

Βρετανία: Πρώην στρατιωτικός ο 26χρονος εκτελεστής - Στοχευμένη η δολοφονία με τη βαλλίστρα

Newsroom

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την τριπλή δολοφονία με τόξο, στη Βρετανία, με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες του παρουσιαστή του BBC Τζον Χαντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν στοχευμένες οι εκτελέσεις, παρόλο το κίνητρο του 26χρονου που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας παραμένει άγνωστο μολονότι πληροφορίες τον θέλουν να είχε σχέση με την 25χρονη Λουίζ, η οποία εμφανίζεται να είχε χωρίσει επεισοδιακά μαζί του.

Πρώην στρατιωτικός

Ο Κλίφορντ, με καταγωγή από το Ένφιλντ στο νότιο Λονδίνο, εργαζόταν, όπως μεταδίδει το Sky News, ως security έχοντας υπηρετήσει παλαιότερα για έναν χρόνο στον βρετανικό στρατό, το 2022. Όπως μεταδίδει η Daily Μail ο Κλίφορντ παραιτήθηκε επειδή δεν εντυπωσίασε τους ανωτέρους του.

Γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Ένφιλντ λέει ότι «πάντα έμοιαζε νορμάλ και καλό παιδί. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια ότι είναι περίεργος ή επιθετικός».

Την ίδια ώρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Κλίφορντ, ο 30χρονος Μπράντλεϊ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 18χρονου Σόμπχαν Καν ο οποίος μαζί με τον 19χρονο Τζάσουα Φράνσις είχαν προκαλέσει ζημιές στην Mustang του μεγαλύτερου των αδερφών Κλίφορντ.

Το χρονικό

Η 61χρονη Carol Hunt και οι δύο κόρες της, η 25χρονη Louise Hunt και 28χρονη Hannah Hunt, βρέθηκαν δολοφονημένες από βαλλίστρα στο σπίτι τους, στο Bushey, στο Hertfordshire, το βράδυ της Τρίτης (09.07.2024). Φαίνεται μάλιστα πως ο Clifford τις είχε δέσει, πριν τις εκτελέσει με βαλλίστρα.

Τις άτυχες γυναίκες εντόπισε ο John Hunt, ο σχολιαστής αγώνων ιππασίας στο BBC 5 όταν επέστρεψε σπίτι του και ειδοποίησε τις Αρχές. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο 26χρονος Kyle Clifford, ο βασικός ύποπτος της τριπλής δολοφονίας είναι πρώην σύντροφος της 25χρονης κόρης του παρουσιαστή του BBC, Louise, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τόξο μετά το τριπλό φονικό 

Τον είδαν να απομακρύνεται με φορείο και παραμένει στo νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα που θεωρείται πως προκάλεσε στον εαυτό του, προσπαθώντας να χτυπηθεί με το τόξο με το οποίο δολοφόνησε την 61χρονη Κάρολ Χαντ και τις δύο κόρες της, Λουίζ και Χάνα, 25 και 28 ετών αντίστοιχα.

Κραυγές άκουσαν γείτονες - Ένα από τα θύματα κάλεσε την αστυνομία

Παράλληλα, οι γείτονες περιέγραψαν πως άκουσαν κραυγές. Επίσης, ένα από τα τρία θύματα φαίνεται πως κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Guardian, μία από τις γυναίκες έστειλε μήνυμα στον σύντροφό της προτρέποντας τον να καλέσει την αστυνομία. Η Κάρολ, φέρεται να βρέθηκε στο διάδρομο του σπιτιού με ένα μπουλόνι βαλλίστρας στο στήθος της, ενώ κοντά στα θύματα ανακαλύφθηκαν ίχνη δεσίματος.

Μια πηγή δήλωσε ότι οι τρεις γυναίκες δεν ήταν δεμένες όταν βρέθηκαν από την αστυνομία, αλλά υπήρχαν σημάδια από δέσιμο γύρω από το πρόσωπο και τους καρπούς τους, καθώς και τραυματισμοί στα γόνατά τους.

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό

Εντωμεταξύ, ένα βίντεο - ντοκουμέντο είδε το «φως» της δημοσιότητας από τη στιγμή του φονικού.

Ο δολοφόνος φαίνεται να κουβαλά ένα μεγάλο αντικείμενο, τη βαλλίστρα, τυλιγμένο μέσα σε ένα λευκό σεντόνι, και αποχωρεί ψύχραιμος από την περιοχή, παίρνοντάς το αυτοκίνητό του.

δολοφονίαειδήσεις τώραΒρετανία